MEDITATIE

Awakening meditatie is een prachtige reis naar de vrede en vreugde in jezelf !
Er zijn vele vormen van meditatie en over de hele wereld zijn er zakenmensen, studenten, huisvrouwen, …. die dagelijks mediteren en daar veel baat bij hebben.
Meditatie verplaatst je aandacht van buiten naar binnen waardoor je rust en ontspanning ervaart , de stilte en ruimte in jezelf ont-denkt en op een andere manier terug naar buiten kan kijken.


“Be quiet in your mind, quiet in your sense and also quiet in your body.
Then when all these are quiet, don’t do anything.
In that state, Truth will reveal itself to you
Kabir

 

Mediteren kan je leren door te oefenen. Mediteren in groep is voor velen makkelijker omdat de groepsenergie de ervaring van elke deelnemer ondersteunt en verdiept.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat mediteren zeker 10 voordelen biedt:

1. als je mediteert krijg je meer controle over je gevoelens …

katty meditatie

1. Het blijkt dat personen die regelmatig mediteren minder “negatieve” emotionele reacties vertonen en via hersenscans stelt men een verminderde activiteit vast in de amygdala (een orgaan in de hersenen dat oa reageert op prikkels die oa angst en agressie veroorzaken).
2. Mediteren verhoogt je empathie. Volgens een onderzoekstest zijn personen die mediteren 50 procent meer betrokken en bereid om iemand te helpen , ze hebben een groter inlevingsvermoge.n
3. Mediteren verandert in acht weken tijd de structuur van je hersenen. Uit hersenscans van mediterende mensen blijkt dat een deel van de hersenen (hippocampus )sneller in omvang toeneemt. Dit deel is verantwoordelijk voor het leren en het geheugen.
4.Door die gewijzigde hersenstructuur ervaren mensen die mediteren minder pijn.
5.Volgens een onderzoek werken de hersenen van mensen die mediteren ook sneller. Bij tests bleek dat proefpersonen al na vier dagen van meditatiesessies 15 tot 50 procent beter presteerden op controletests.
6.In een klassieke creativiteitstest brachten de proefpersonen die mediteerden de meeste ideeën aan, zij waren creatiever.
7.Mediteren versterkt je concentratie. Na een cursus van 8 weken werden 17 mensen die voordien nooit hadden gemediteerd onderworpen aan een reeks concentratietests. Ze presteerden aanzienlijk beter dan de controlegroep.
8.Uit onderzoek blijkt ook dat personen die mediteren beter in staat zijn om verschillende activiteiten tezelfdertijd uit te voeren, zij ondervinden daarbij ook minder stress dan gewone proefpersonen
9.Meditatie vermindert je angsten: uit verschillende studies blijkt dat vier meditatiesessies van 20 minuten genoeg zijn om angstgevoelens met 39 procent te verminderen.
10.Volgens verschillende studies kan meditatie daarin een rol spelen bij depressie door het verminderen van negatieve gedachten. Piekeren is één van de belangrijkste symptomen van depressie !

Bron: www.spring.org.uk

“silence is the language of God, all else is poor translation “
“ stilte is de taal van God, all het andere is een slechte vertaling “
Rumi

LESSEN:

Awakening meditatie bestaat uit een reeks van 8 workshops van elk 90 minuten.
De bedoeling van awakening meditatie is je bewustzijn te vergroten en verbinding te maken met jouw ware zelf en innerlijke vrede en vreugde

De workshops werken opbouwend en er wordt aangeraden om tussen de workshops in dagelijks even te oefenen om zo op korte termijn , onmiddellijke voordelen te kunnen ervaren !

Ik kies bewust voor het werken met kleine groepen zodat ik me op ieders evolutie kan afstemmen. Tijdig inschrijven is dan de boodschap .
Indien je liever één op één werkt, bied ik ook de mogelijkheid voor een individueel traject klik dan hier voor meer info.

meditatieworkshops :

1. Thuiskomen in je lichaam
2. Bewust ademen /Pranayama 1
3. Pranayama 2
4. Trataka § Lichtmeditatie
5. De kracht van innerlijke ruimte en stilte
6. Opening van het hart
7. Activeren van het Hogere hart
8. Ontwaken van het Hoger Zelf (aYam)

DEELNAME : de bijdrage voor de totale reeks van 8 workshops is 99 €, de eerste les is een proefles en kan je GRATIS volgen ter kennismaking.
Wel tijdig aanmelden gezien het beperkt aantal plaatsen via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 82722187.
jouw deelname aan de reeks is definitief na ontvangst van overschrijving op het rekeningnr NL 36 INGB 0703 7868 49 met vermelding van “meditatie 1”

Voor de data en uurregeling zie AGENDA

Contact:

  • Katty Desquesnes
  • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Adres: hellebroekerweg 50, 6363 AD Wijnandsrade
  • Telefoon: 0031 (0) 682722187  NewSigilofPower klein
Top